soly مشرف المطعم عمو سولي
عدد الرسائل : 69 العمر : 40 المزاج : الحمد لله نقاط : 11170 تاريخ التسجيل : 22/03/2009
| موضوع: مع عمو سولي كل يوم جديد الإثنين أبريل 06, 2009 3:01 pm | |
| انهارده انا عامل حاجه جديده انا هاعملكم الوجبه كامله يعني شوربه *ومقبلات **الطبق الرئيسي وهاعمل 3وجبات كاملين علشان محدش يزعل
بس عندي اقتراح وياريت تعملوه انا عاوز كل واحد بعد كدا يقولي يحب اعمله ايه واي حد نفسه في حاجه يقولي مع عمو سولي نعمل من أجل جميع طوائف الشعب مع عمو سولي كل ماهو جديد وجميل شوربة الخضار
المقادير:
- عدد 2 جزرة كبيرة - عدد 4 كوسات حجم وسط - نص كيلو فاصوليا خضرا - نص كيلو بسلة - توابل (ملح - فلفل اسود - مرقة دجاج ماجي - حبهان - مستكة- ورق لوري) - 2 بصلة متوسطة - وعاء متوسط به ماء او شوربة دجاج او لحم - حزمة كرفس
الطريقة:
يغسل الخضار جيدا بالماء الفاتر ثم تقطع الكوسة حلقات بدون تقشيرها والجزر مكعبات وتقطع الفاصوليا ويغسل الكرفس جيدا ويقطع يوضع وعاء الماء على نار متوسطة ويغطى.. بعد الغليان يقطع البصل 4.. ويوضع عليه قليلا من الفلفل الأسود ثم نضعه في الماء بعد تجهيز الخضار وغلي الماء ووضع البصلة.. يوضع الخضار بالوعاء كله ويقلب وبعد الغليان توضع مرقة الدجاج والملح والفلفل الأسود وورق اللوري والكرفس والمستكة.. نترك الخليط على النار حتى يُسوى
اذا كان عندك شوربة: بعد غلي الشوربة ضعي الخضار واتبعي نفس الخطوات السابقة بدون وضع البصل والتوابل.. لأن الشوربة ستكون بها كل هذه المكونات سابقا
ابـــــــــــــــــــــــــــــــــــــقــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــو مـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــعــــــــــــــــــــــــــــــنـــــــــــــــــــــا مع اشهي المقبلات
البطاطس البانية باللحمة المفرومة
المقادير:
10 بطاطس حجم صغير مدورة 2 بيضة بقسماط كوب زيت (بهارات - ملح فلفل اسود- بهارات لحم) كوب صلصة طماطم بصلة مبشورة نص كيلو لحمة مفرومة
الطريقة: تعصج اللحمة .. . يوضع الزيت في الوعاء حتى يقدح ثم نضع البصل حتى يصفر ثم اللحم ونضع معه التوابل بدون الملح.. بعد التعصيج نضع الصلصة وبعد التسبيك نضع الملح
تسلق البطاطس وتقشر وتهرس نقوم بتصبيعها مثل الكفتة ولكن بحجم كبيرونضع بداخلها اللحم المفروم وتقفل.. (ولتكن طبقة البطاطس غليظة واللحم بكميات قليلة حتى لا يُفتح عند وضعه بالزيت) ثم تغمس في البيضة ثم البقسماط وتوضع في الزيت بعد القدح
وتقدم ساخنة مع البقدونس
طريقة أخرى للبطاطس البانيه (كفتة البطاطس)
المقادير
نص كيلو بطاطس مسلوقه ومهروسه عصاج للحشو يعنى لحمه مفرومه متعصجه مستويه وعليها البهارات والملح 2 م بقدونس 2 بيضه ملح فلفل عصير بصله صغيره بقسماط مطحون
الطريقه
تعجن البطاطس المهروسه ببيضه واحده وعصير البصل والبقدونس وتعجن جيدا تاخذ قطعه على هيئه بيضه وتجوف وتحشو باللحمه المفرومه العصاج وتقفل وتغمس فى البيض والبقسماط وتترك لمده نص ساعه فى الثلاجه وتحمر فى الزيت او السمن
اســـــــــــــــــــتــــــــــــــــنــــــــــــــوا انـــــــــــــــــــــــــــــا لســــــــــــــه بــــــــــــــــدري
دلوقتي بئا الطبق الخطير
الدجاج المحشي
المقادير: الدجاجة تأخذ ربع كيلو أرز مصري. 3 ملاعق سمن كبير بصلة كبيرة مبشورة ومدعوكة بملح وفلفل أسود
الطريقة: اضع السمن في وعاء وبعد قدحه أضع الأرز بعد غسله جيدا وتصفيته واقلب. بعد أن يصفر الأرز أضع كوب ماء، وبعد أن يصبح نصف سوى (قليل النضج) أطفي عليه النار أضع البصلة المبشورة على الرز وأقلب جيدا وبعد تصفيتها من ماء السلق، احشيها بالخليط المذكور أعلاه أكتف الدجاجة، يعني أضع آخر قدمها بداخلها أحشر الكبد والكلاوي بداخل الدجاجة بحيث أن تصبح كالباب الذي يسد الارز اغلي ماء على النار، وبعد الغليان أضع بصلة صغيرة مدعوكة بفلفل أسود ثم أضع الدجاج واتبع نفس الطريقة السابقة لسلق الدجاج
تشوى الدجاجة أو تحمر، وتقدم مع أي نوع من أنواع الطبيخ
وبالهنا والشفا
| |
|
شوشو الرومانسية المشرفة العامة
عدد الرسائل : 39 العمر : 34 الموقع : عروس النيل العمل/الترفيه : برنسيسة المزاج : تمام الحمد لله بس مش اوى نقاط : 12030 تاريخ التسجيل : 09/01/2008
| موضوع: رد: مع عمو سولي كل يوم جديد الأربعاء يونيو 10, 2009 7:08 am | |
| بجد مواضيعك هايله اووى وكمان طريقه اكلاتك حلوة جدا تسلم ياجميل ونستنى منك المزيد | |
|