منتديات ليالي مصرية
الوجبه الكومبو 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا الوجبه الكومبو 829894
ادارة المنتدي ليالى مصرية الوجبه الكومبو 103798
منتديات ليالي مصرية
الوجبه الكومبو 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا الوجبه الكومبو 829894
ادارة المنتدي ليالى مصرية الوجبه الكومبو 103798
منتديات ليالي مصرية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الوجبه الكومبو

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
soly
مشرف المطعم عمو سولي
مشرف المطعم عمو سولي
soly


ذكر عدد الرسائل : 69
العمر : 40
المزاج : الحمد لله
نقاط : 11172
تاريخ التسجيل : 22/03/2009

الوجبه الكومبو Empty
مُساهمةموضوع: الوجبه الكومبو   الوجبه الكومبو Icon_minitime1الإثنين أبريل 06, 2009 3:18 pm

شوربة البصل



المقادير:

2 ملعقة طعام زيت زيتون
2 ملعقة سمنة
6 بصلات متوسطة الحجم، مقشرة ومقطعة شرائح رفيعة
ملعقة كبيرة سكر
4 كوب مرقة لحم
توابل (ملح - فلفل اسود)
القليل من الخل (حسب الرغبة)

الطريقة:

تسخن السمنة في القدر
تضاف شرائح البصل وتحرك على نار خفيفة بين الوقت والآخر حتى يذبل البصل ويصفر لونه (من 20 إلى 25 دقيقة)
ينثر السكر فوق البصر مع استمرار التقليب فوق النار لمدة 5 دقائق
تضاف مرقة اللحم ثم يضاف الخل والملح والفلفل الأسود ويترك ليغلي مدة 15 دقيقة
تقدم الشوربة مع شرائح الخبز الفرنسي المحمصة

لعمل شرائح الخبز الفرنسي المحمصة، يقطع رغيف خبز فرنسي (فينو) إلى شرائح سميكة بعض الشيء
وينثر فوقها جبن مبشور وتوضح تحت الشواية حتى يذوب الجبن




طريقة أخرى لشوربة البصل



المقادير:

ملعقتين كبار سمن
2 بصلة مفرومة ناعمة
4 اكواب حليب
1 ملعقة طحين (دقيق)
1 كوب جبنة موتزاريلا
ملح - فلفل اسود حسب الرغبة

الطريقة:

تسخن الزبدة وتحمر البصلة المفرومة حتى يصفر لونها
يضاف الطحين ويحرك حتى يزهر لونه
يضاف الحليب مع التحريك المستمر ويضاف الملح والفلفل
عند الغليان تخفف النار وتترك خمس دقائق
تسكب في طبق عميق خاص بالفرن ويرش على الوجه الجبنة
توضع في فرن ساخن لمدة 5 دقائق أو حتى تسيح الجبنة
وتقدم ساخنة




المقبلالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالات


[center]الممبار (الفوارغ)




اولا عملية الغسل

تجيبى الممبار بالكمية المناسبة ليكى
وبعدين تقلبية يعنى تخلى داخل الممبار من الخارج
وبالسكين تبدأى تشيلى الطبقة اللذجة اللى عليه، وبحذر حتى لا يهترئ ويقطع
وبعدين تدعكيه بملح كويس جدا وبعدين تغسليه بماء جارى كويس جدا جدا جدا
يراعى يا اخوات عملية الغسل دى كويس جدا

بعد ما غسلنا الممبار نحشية من الداخل بخلطة ارز وممكن لسهولة الحشو تقسمى الواحدة الطويلة من الممبار الى جزئين
ولكى خيارين فى الخلطة المستخدمة:


اما تحشية بأرز بخلطة زى بتاعة المحشى بالضبط
او انك تستعملى مع الارز خلطة نى فى نى ودى الممبار بيها بيكون اطعم وطريقتها:
تقطعى الطماطم قطع صغيرة وكذلك البصل والخضرة (بقدونس وشبت
وكزبرة)وتضيفى عليهم الارز المغسول والمصفى جيدا وتضيفى كمان عليهم زيت
وتوابل( فلفل اسمر و بهار وقليل من الشطة الحمراء )وللعلم ان الاكلة دى
لما تكون متبلة كويس ومشطشطة بتكون الذ بكتيييييير

تبداى تحشى الممبار من الداخل وتراعى ان لا يكون مملوء لا زم يكون فى
من الداخل فراغ علشان هو هيكش والارز هيزيد فممكن الممبار يتقطع لا قدر
الله والارز يخرج منه وبكدة تكون الكلة باظت

بعد ما تنتهى من حشو الممبار ودة هياخد منك وقت مش قليل تكونى مجهزة
ماء على النار لحد لما يغلى تبداى تحطى الممبار فى الماء المغلى ويكون
بكميات قليلة يعنى مش كله مرة واحدة وتنتظرى لحد لما يستوى وتختبرى السوا
بغرز شوكة فى واحدة ممبار بس تاخدى بالك لاحسن يتقطع

بعد تمام سواء الكمية كلها تكونى مصفياها من ماء السلق فى مصفاة
تجهزى طاسة فيها زيت (أو سمن بلدي) وتبدأى تقلبيه فى الزيت لحد لما
يحمر من جميع الجهات وتخرجى على ورق مناديل للتخلص من الزيت الزيادة
وبعدين تقطعيه بسكين حاد لشرائح مستديرة وترصيه فى طبق.



وبالف هنا وشفا وما تنسوش تدعو لى بس اوعوا تدعوا عليا



بوفتيك بانيه بالليمون والثوم

المقادير
:

نص كيلو بوفتيك
نص ليمونه
نص ملعقه صغيره فلفل اسود
رشه جنزبيل
3 ملعقه زيت
ملعقه ملح صغيره
ملعقه دقيق كبيره
2 بيضه
بصله صغيره مبشوره
نص كوب دقيق وكوب بقسماط مطحون
كوب عصير طماطم
نص كوب حليب

الطريقه
تقلب المقادير السابقه على بعضها وتترك ساعه لتتبل
نضع في الدقيق والبقسماط القليل من التوابل والشطة
نحضرهم كل على حدة
نضع البوفتيك في البيض، ثم في الدقيق، ثم في البيض مرة أخرى، ثم في البقسماط
نترك البوفتيك يتهوى قليلا ونضع الزيت يقدح على نار هادئة
ثم نقلى البوفتيك ونتركه لحين يصل للون البنى الفاتح
وبالهنا والشفا

ملحوظة: يُسوى البوفتيك على نار
هادئة لأنه لحم، وحين يوضع على نار متوسطة فإن الدقيق يحمر لونه بسرعة قبل
نضج اللحم، لذلك يوضع على نار هادئة حتى ينضج اللحم على راحته قبل ان
يتحول لون الدقيق والبقسماط للون البني.



[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الوجبه الكومبو
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات ليالي مصرية :: قسم المرأة والمجتمع :: سلسلة مطاعم عمو سولي-
انتقل الى: